Sinds de oprichting van Amsterdam Film School in 2014 heeft de school de wens gehad om haar curriculum uit te breiden zodat alle disciplines van film en televisie vertegenwoordigd zouden zijn. Er was ook een specifieke voorwaarde dat de opleidingen op elkaar zouden aansluiten en dat leerlingen multidisciplinair met elkaar konden samenwerken aan de realisatie van films en documentaires. Dit bleek geen eenvoudige opgave en na vele jaren van ontwikkeling zijn we nu aangekomen op het moment dat we de uitbreiding een feit kunnen noemen. Vanaf 12 juni 2017 kunnen leerlingen bij Amsterdam Film School samenwerken met gelijkgestemde studenten met één doel voor ogen: “Een eigen Film of Documentaire regisseren en produceren”.

Iedereen is welkom

Regisseurs, Acteurs, Producenten, Editors, Geluidstechnici en Cameramensen kunnen nu starten bij Amsterdam Film School en direct aan de slag met de stof en de praktijk. Deze unieke formule wordt alleen aangeboden door Amsterdam Film School in samenwerking met de beste vakmensen uit de Nederlandse film- en televisewereld.

Flipped Classroom

Vanaf de start van de nieuwe opleidingen in september 2017 kunnen leerlingen intensief aan de slag bij Amsterdam Film School met de modernste didactische lesmethodes waarbij de school inspeelt op de laatste trends in onderwijs. Leerlingen kunnen klassiek op school aan de slag met de stof maar kunnen ook kiezen voor een hybride lesmethode waarbij les wordt gegeven volgens het “flipped classroom” principe. Dit betekent dat studenten de stof thuis op eigen tempo tot zich kunnen nemen en zoveel als mogelijk in praktijk brengen gedurende de klassikale lessen. Op deze wijze kan de stof veel effectiever overgebracht worden.

Wil je meer informatie over onze opleidingen? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder.